tiistai 19. elokuuta 2014

Vaihtui jo elokuuksi

Koulunpenkkiä on palattu kuluttamaan ja heinäkuun helteet vaihtuivat elokuun vesisateiksi, nyt alkoi rytinällä! Näyttää siltä, että koulun lisäksi blogistakin oli "pieni" kesäloma, voisi siis ensin pitää pienen briiffauksen. Työssäoppimisen jälkeen sain samasta paikasta kesätyöpaikan ja kesä menikin Josper-grillin kanssa tuttavuutta tehdessä. Tein töitä parissa erilaisessa paikassa ja kesä oli mielenkiintoinen ja vaihteleva, niin työtahdin kuin työtehtävienkin osalta :) Ruokaa tuli laitettua ja leivottua joka viikko myös kotona ja kahmin myös pari erilaista kirjaa läpi inspistä etsiäkseni. Kesäkuussa nautin myös luonnon antimista ja keräsin talteen muun muassa kuusen kerkkiä ja nokkosia. Heinäkuussa sai maistella oman pihan mansikoita ja lähimetsien villivadelmia, elokuussa pääsin mustikkaan ja jossain vaiheessa pitäsi ehtiä käydä katsastamassa myös tyrnimarjatilanne.

Koulu alkoi siis viime viikon keskiviikkona ja lähdimmekin heti bussilla tutustumaan Muuruveden maatalousoppilaitokseen, maistelemaan pensasmustikoita ja itse kasvatettuja tomaatteja. Hyviä olivat ja varsinkin kirsikkatomaatit makeita!



Torstaina oli ensimmäinen keittiöpäivä ja meille annettiin hyvinkin vapaat kädet suunnitella menumme itse, raamit löytyivät etukäteen ilmoitetuista raaka-aineista: alkuruokaan maa-artisokkaa ja kylmäsavulohta, pääruokaan naudan ulkofile ja kanttarellia ja jälkiruokaan kotimaista mustikkaa ja vadelmaa. En olllut koskaan tehnyt maa-artisokasta mitään, joten halusin ehdottomasti tehdä alkuruoan ja kokeilla samalla eri tekniikoita. 
Kylmäsavulohi pintapaistettuna & maa-artisokkaa neljällä tavalla:
sipsi, pyree, paahdettu, kahdella eri tavalla marinoituna
Naudan UF, choron-kastike, kanttarellirisotto & hernepyree

Mustikkajuustokakku & vadelmia

Keittiöpäivästä jäi hyvä maku suuhun ja porukasta näki, että kehitystä on tullut huimasti. Kiva päästä taas kouluun!




1 kommentti: