keskiviikko 27. elokuuta 2014

Rôtisseurs suurkapituli Kuopiossa 22-24.8.2014

Joskus viime kevättalvena meille sanottiin, että elokuun toinen viikonloppu täytyy varata vapaaksi, sillä tällöin olemme Scandicilla auttamassa Chaîne des Rôtisseursien Grand Dînerin valmistuksessa. Viikolla teimme koulussa jo juustojen kanssa tarjottavia tuile-keksejä ja perjantaina parkkeerasimme sataman läheisyyteen Scandicin keittiölle. Siellä keittiömestari Jarmo Diov toivotti meidät tervetulleeksi ja ryhmä jaettiin muutaman hengen porukoihin assareiksi keittiöhenkilökunnalle. Pyöritimme quenellejä, käsittelimme viiriäisenmunia, teimme sokerikoristeita, kastikkeita.......





Lauantaina keskityttiin annosten kokoamiseen ja aika tuntui kuluvan hitaasti illan tilaisuuden alkua. Ruokailu alkoi klo 20 ja jatkui pitkälle yöhön. 

Savo Menu 2014

Omena-calvadosshot


Muikkuvene ruiskuoressa 
jokiraputartar, viiriäisen muna & kaviaaria, tillimajoneesi, purjotuhka



Omena-raparperisorbet


Sorsaliemi 
sorsaquenelli & miilunpolttajan rieska

Kuharulla särkimureketäytteellä


Vasikan sisäfile, härkäpatee ja hanhenmaksafärssi
naattiporkkana, perunaquenelli, punaviini-herukkakastike, kukkakaalipyree & friteerattu lehtipersilja


Peltolan blue, Manchegoa ja viikunahilloa


Petit fours
nougatkakku, marjavaahtoleivos, punaherukkaa ja suklaa-balsamicosiirappia

Ruokailun päätyttyä koko henkilökunta kutsuttiin juhlasaliin kuuntelemaan puhetta ja saimme paljon kiitosta sekä palvelusta että ruoasta. Kokemuksena ilta oli ihan hieno, ajatellen sitä että ihan joka päivä ei pääse osallistumaan ko. arvoluokan tilaisuuksiin. Siispä, tätä viikonloppua lämpimästi muistellen :)

Kuvista iso kiitos © Jenni Hovatov !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti