keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Goodness gracious

Nyt se löytyi. Paras brownieohje. Alkukesästä tein pari brownieta muutamalla eri ohjeella, mutta en kertaakaan ollut täysin tyytyväinen. Pidin pitkän tauon ja nyt, syyskuun kynnyksellä alkoi mieli tehdä jotain tuhtia ja suklaista.... Pakko sanoa, että jos olisin saanut tätä brownieta jo aiemmin, olisin varmaan alkanut tykkäämään suklaaleivonnaisista paljon paljon ennen viime talvea.

Ohje on alunperin kotikokista, mutta se ei päätyisi blogiin ellen olisi löytänyt tapaa tehdä siitä omanlaistani. Suolaa en tapojeni vastaisesti ripauttanut itse taikinaan, sillä tein itse pähkinöistä hieman suolaisempia. 



THE Friggin' Brownie

175 g suklaata
175 g voita
1,5-1,75 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta (käytin ½ silmäkaakaota, ½ O'boyta)
suolapähkinöitä

Sulata suklaa ja anna jäähtyä sen aikaan ku teet lopputaikinan. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, vatkaa. Sekoita suklaa tasaisesti joukkoon, minkä jälkeen sekoita jauhot ja kaakaojauheet. Halutessasi voit laittaa suolapähkinöitä jo taikinaan. Kaada brownietaikina leivinpaperilla vuorattuun n. 25 x 25 cm vuokaan ja ripottele päälle suolapähkinöitä. Paista 180-asteisessa uunissa 15-25 min kunnes brownie alkaa hieman irrota reunoista. Sen täytyy jäädä sisältä kosteaksi! Anna jäähtyä ja säilytä kylmässä vähintään 4 h, jolloin maku paranee.

Suolapähkinät

haluamasi määrä maapähkinöitä
suolaa
loraus vettä

Laita pähkinät paahtumaan kuumalle pannulle, varo etteivät ne pala! Kun pähkinät alkavat näyttää paahteisilta ja niihin on tarttunut hieman väriä, lisää joukkoon hieman suolaa ja sekoittele. Lopussa lisää pannulle hieman vettä, anna sen haihtua ja laita pähkinät jäähtymään. Syö sellaisenaan tai käytä esim. leivonnaisissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti