keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Villiä ja valloittavaa

Siitä yhdestä maaliskuun villiyrttiluennosta se sitten lähti. Tiistain helteisenä iltana sakset mukaan, Villiyrttikeittokirja kassiin ja lähimetsään.






Täytetyt silakkapihvit, sitruunarisottoa, maitohorsmaa ja voikukan lehtiä. Ja älä odota risoton jäähtymistä kun kuvaat sitä, sillä silloin se näyttää jäykältä kasalta sushiriisä.

Inspiraationa Prisman törkyhalvat silakkafileet ja Sami Tallbergin vinkki käyttää maitohorsmaa parsan tavoin. Maitohorsma ei ehkä ollut suosikkini, mutta ihastuin noihin voikukan lehtiin, jotka todella toimivat pinaatin tavoin ja maistuivat omaan suuhun todella maukkailta ja fresheiltä. Suosittelen lukaisemaan tuon Villiyrttikeittokirjan, ehdottomasti opus jonka hankin heti ensimmäisestä kesätyöpalkasta myös itselleni! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti