Vielä kun olimme koulussa (tuntuu kuin siitä olisi ikuisuus, vaikka kyse on vain reilusta kuukaudesta!), teimme viimeisillä tunneilla erilaisia leipiä ja kakkuja lohikappeleista sacherkakkuun. Mie tiesin heti mitä haluan tehdä! Viime kesänä työharjoittelussa täyttelin muutaman voileipäkakun ja koristelin pari, mutta kokonaan alusta loppuun en ollut koskaan moista väsännyt. Ei kai meillä ole ollut vuosiin enää tapana tarjota juhlissa voileipäkakkuja, voileipiä ja erilaisia muita pieniä suolaisia kyllä. Siispä, elämäni ensimmäinen voileipäkakku:
Kinkku-porovoileipäkakku
21-24 | täysjyväpaahtoleipäviipaletta |
KOSTUTUS: | |
2,5 dl | vettä |
½ | lihaliemikuutiota |
KINKKUTÄYTE: | |
200 g | vähärasvaista palvikinkkua |
1½ | maustekurkkua |
250 g | piparjuurituorejuustoa |
100 g | ranskankermaa |
2 tl | sinappia |
POROTÄYTE: | |
150 g | kylmäsavuporoa |
100 g | purjoa |
1 dl | persiljasilppua |
200 g | ruohosipulituorejuustoa |
300 g | ranskankermaa |
Liota lihaliemikuutio kuumaan veteen ja anna jäähtyä. Valmista täytteet ja kanttaa leipien reunat. Aloita voileipäkakun rakentaminen haluamallesi alustalle/vuokaan, kostuta jokainen leipäkerros hyvin reunoja myöten ja lisää täytteitä vuorotellen leipäkerrosten väliin niin, että kakku pysyisi mahdollisimman tasaisena eivätkä kulmat "käänny alaspäin". Kostuta myös päällimmäinen leipäkerros, tasoita reunat ja kelmuta kakku hyvin. Anna tekeytyä seuraavaan päivään asti kylmässä. Koristele haluamallasi tavalla - tuorejuustolla, yrteillä, leikkeleillä, kasviksilla jne. Ohje suoraan kotilieden sivuilta, joskin muokkasimme sitä hieman mm. maustamalla ja leipävalinnoilla.
Näin yhteenvetona oikein bueno ohje ja hyvänmakuinen kakku :) !
ainakin kaunis ...
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaIhana♥
VastaaPoista