maanantai 5. toukokuuta 2014

Grillikausi avattu!

Koska jotkut viettivät vapun tekemällä pitkää päivää töissä (oli kivaa :) , piti vappua juhlistaa after-meiningillä heti viikonloppuna. Vapun juhlistamiseksi tämän teki sen, että juomana oli mm. simaa ja ruoat grillikamaa. 


Sapuskana perinteisten makkaroiden lisäksi lime-korianteriperunasalaattia ja teriyaki-grillivartaita. Kumpaankaan ei reseptejä ole ja maut haettiin itse maistelemalla ja testaamalla. Halusin jotain muuta, kuin perinteistä perunasalaattia ja tuo kombo toimi mielestäni hyvin muutenkin aasialaisen, chilin ja inkiväärin ryydittämien vartaiden kanssa. Varraslihat marinoitiin ensin sweet-sour-marinadissa ja grillatessa pintaan siveltiin itsetehtyä teriyakikastiketta - ja pysyi muuten liha hyvin mureana ja maukkaana! 

Jälkkärinä jotain niin perisuomalaista, mutta hyvin kesäkauden avaavaa raparperi-rahka-muru-piirakkaa, jota tein itseasiassa juuri vappubrunssille työharjoittelussa.


Tämä yks kävi osingoilla. Maha pari makkaraa ja ulkofilejämiä täydempänä.
Ei maltettu oottaa että liekit vähän pienenisi...

1 kommentti: