keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Making of... vappusima!

Glada vappen!!!

Noin kuukausi takaperin havahduttiin siihen, että simat pitäisi laittaa tuhisemaan, jos niitä meinaa vappuna juoda. Eikun kaupasta sitruunaa ja sokeria ja toimeen! Aiemmin ollaan kokeiltu paria reseptiä (mm. inkiväärisimaa, joka valmiina maistui kuivalle omenasiiderille) ja nyt testiin valikoitui tämä.

Sima (n. 4 l)

4 l vettä 
200g sokeria
200g fariinisokeria
1 dl siirappia
2 sitruunaa
1/8 tl hiivaa
(rusinoita)

4 patenttikorkillista lasipulloa

Ingredients ja oma sanko simalle.
Keitä puolet vedestä ja mittaa sokerit isoon sankoon. Lisää kuuma vesi.
Vesi-sokeriseokseen lisää makeaa, siirappia.


Purista sitruunoiden mehu ja lisää sankoon.

Lisää loppu vesi kylmänä ja jäähdytä sima. Kun sima on noin kädenlämpöistä, lisää joukkoon hiiva.

Käymissankon kansi päälle ja sitten odotellaan 3 viikkoa. 

Tämän jälkeen käyminen lämpimässä ja pullotus - muista, älä sekoita simaa tässä vaiheessa, jotta hiiva jää käymissankoon eikä päädy pulloihin. Lisää pulloihin sokeria (0,5-1dl) ja pikkunokare hiivaa (ja rusinoita. Muista! Älä syö kaikkia rusinoita ennen tätä vaihetta vaan jätä muutama jemmaan!) Suljettuja pulloja säilytetään lämpimässä viikon verran hiilihapon muodostumiseksi ja viileässä vielä yhden viikon. Kun rusinat kohoavat lähelle pullonsuuta tai simantekijä on liian juomanhimoinen ja rohkea avatakseen pullot, on sima valmis nautittavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti