keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Integrointihässäkkä vol. 2

Ehkä hieman myöhässä tämän kanssa, mutta ohwells.

Kun koulu alkoi taas tammikuussa, meille lätkäistiin eteen uusi integrointitehtävä. Paljon laajempi, vaativampi ja moniuloitteismepi kuin ensimmäinen laaja-alainen integrointimme, mutta samalla enemmän vapauksia antava. Tehtävänä oli suunnitella lounasravintolaan menu viikoksi ja toteuttaa siitä opetuskeittiöllä yksi päivä. Vain pääraaka-aine oli päätetty etukäteen, kaiken muun saisimme miettiä itse. Arpaonni "suosi" meidän ryhmää ja pääraaka-aineeksi tuli jälleen kerran kirjolohta.



Jee, ohrattoon tuli juuri oikeanlainen koostumus!
 
Yllätyimme siitä, miten vaikeaa menun suunnitteleminen viikoksi oli, sillä vaihtoehtoja tuntui olevan liikaa. Kuitenkin kun lounasravintolamme liikeidea oli selvillä, oli meillä jonkinlaiset raamit suunnittelulle. Meidän ravintola tarjosi tasokkaampaa lounasruokaa hieman arvokkaammista raaka-aineista, pääasiassa businessasiakkaille.

 
Kun olimme saaneet menun suunniteltua, meille pudotettiin pieni pommi ja selvennettiin, että lounasruokien tulee olla uusien ravitsemussuositusten mukaisia. Mmmmm, mistähän lähtien hollandaisekastike on ollut millään tavalla ravitsemussuosituksen mukaista? Muutoksia täytyi siis tehdä, mutta viimein saimme luotua vaatimukset täyttävän ateriakokonaisuuden. Tässä vaiheessa alkoi olla jo kiire mm. työstää respetejä Aromi-ohjelmalla. Siitä ohjelmasta, sen käytöstä ja moderniudesta ei sen enempää...........

 
Varsinaiseen toteutukseen oli varattu kaksi päivää ja kaikki suorittivat aiemmasta poiketen integroinnit samaan aikaan. Keskiviikon iltakeittiö oli varattu esivalmistelua varten: juuresten kuorimista, pilkkomista, kalojen esikäsittelyä, marinointia.... Homma lähti hyvin käyntiin jääkiekkopelistä huolimatta.
 
Torstaiaamu alkoi katteen tekemisellä. Pakko sanoa että olin pirun tyytyväinen siihen, minkä näköinen ja luonteinen katteesta tuli; se sopi täydellisesti teemaan ja oli sopivan maanläheinen, rustiikkinen.

 
Paahdetut juureslastut ja krutongit keittoa vailla

Kattauksen lisäksi torstain aamukeittiönä alkoi varsinainen kokkaus. Tässä vaiheessa opettajalta tuli ihmetystä siitä, että esimerkiksi meiltä puuttui kateleipä. Onneksi oli ylimääräistä aikaa ja yksi ryhmäläinen ehti pyöräyttää sämpylät lounaspöytään. Ruoanvalmistus sujui ajallaan ja maut olivat kohdallaan. Pieniä viilauksia, mutta ei mitään isompaa ja juurikaan arvosanaa heikentävää. Myös opettajalta tuli hyvää palautetta ja oltiin koko ryhmä myös itse tyytyväisiä lopputulokseen.



Maa-artisokkakeitto & paahdetut juureslastut


Lämminsavulohta, punajuuriohrattoa, uunijuurekset & pinaattipesto


Raikas sitruunakakku & limesorbetti

 Kehitystä edelliseen integrointiin verrattuna on tullut kyllä hurjasti, niin ruoan makujen ja esillelaiton, mutta myös keittiötyöskentelyn lisäksi. Opittavaa on vielä paljon, mutta onneksi tätä alaa oppii vain tekemällä ja koko elämän ajan. Can't wait for more! :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti