Tässä hieman harvinaisempaa ohjetta tähän blogiin, nimittäin suolaista piirakkaa. Näitä tulee leivottua ehkä kaksi vuoteen... miksihän? Nyt lähtökohtana oli hyödyntää saatuja briejuustotahkoja, sillä vaikka juustoista tykkäänkin, ei 700 gramman määrä tämän vuoden aikana vain meidän kahden syömänä katoa. Onneksi on kokkiluokka ja illanistujaiset ;) Ohje on Pirkan, muunneltuna ja reippaasti yrteillä maustettuna.
Pohja
1 dl perunamuusia
2 dl jauhoja (sekoitus vehnä-, sämpylä- ja ruisjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
100g margariinia (kylmänä)
1 dl kylmää vettä
Mittaa kaikki ainekset samaan kulhoon paitsi vesi. Sekoita ainekset ja lisää vettä niin paljon, että taikinasta tulee sopivaa. Painele 24cm vuoan pohjalle ja esipaista 200 asteessa n. 15min.
Karamellisoitu sipuli ja brie
3 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
30 g voita
*3 rkl balsamicokastiketta
*2 rkl punaviinietikkaa
*2 tl sokeria
suolaa, timjamia, persiljaa, rosmariinia, pippuria
150g briejuustoa
Freesaa sipulit voissa, lisää balsamico, etikka, sokeri ja mausteet ja hauduta, kunnes sipuli ei ole enää kitkerää vaan karamellisoitunutta. * Ainemäärät ovat melko viitteellisiä, sillä en juurikaan mittaillut vaan menin oman suutuntuman mukaan. Sipulitkin ovat erilaisia, toiset kitkerämpiä, toiset makeampia. Maistele!
Lisää sipulit esipaistetun piirakkapohjan päälle. Ripottele sipulien päälle briejuustot.
Kermaviilitäyte
200 g kermaviiliä
0,5 dl maitoa
2 tl dijonsinappia
suolaa, pippuria, yrttejä (timjami, basilika, persilja, oregano)
Sekoita täytteen ainekset yhteen ja kippaa koko piiraskomeuden päälle.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 20-25 minuuttia kunnes täyte on jämäköitynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti