sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Olipa kerran kohokas....

Mansikkakohokas, mansikkakastike ja macaronmuru
Keittiömaailman peikko, kohokas. Soufflé. Ääk.

Ensimmäisen erän vei kohokas. Ilkkui lautasella, hakeutui ennemmin omaan koloonsa kohokaskupin pohjalle kuin reunojen yli suureen maailmaan, mokoma. En tiedä onko sitten liian kunnianhimoista lähteä kokeilemaan kohokkaiden tekoa ensimmäistä kertaa elämässä heti 20 henkilölle vieläpä ilmeisesti kuorrutevalkosuklaasta....

Valkosuklaakohokas & passion-zabaglionekastike
Vaan miepä en luovuta. Olen yleensä sellainen, että jos jotain en osaa, niin sitten yritän niin kauan, että opin ja onnistun. Päätin, että näitä kohokkaita tehdään niin kauan, kunnes ne onnistuvat. Sittenpä päästiin itse asiaan.


Täydellistä nämä ei ole nähneetkään, mutta kakkoserää vein minä. Voi sitä pomppimisen ja ilon kiljahdusten määrää kun 6 minuutin kohdalla uunissa näkyivät nämä:


 ...ja 8 minuutin kohdalla nämä:

Tässä vaiheessa viimeistään alkoi harmittamaan, että en tasoittanut toisen kohokkaan pintaa kunnolla.





Melko imelää.

2 kommenttia:

  1. Voi mieheke parkaas miten se joutuu olemaan koekaniini kaikessa! Naams :) Millonkohan meikä ehtis siellä päin käymään hmm hmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nii haha :D Mie ku ite söin tuosta kohokkaasta vaan kaks lusikallista ja V loput...

      Maaliskuussa? :) Kerro hyvissä ajoin ni ehtii pyöräyttää jotain gluteenitonta!

      Nyt on muuten koekaniinikokeilussa itsetehty voileipäpikkelssi (hitti!),parempaa oli kun kaupan!

      Poista