Ainakin yksi asia on tullut todettua nyt kokkikoulun aloittamisen jälkeen - sitä on paljon pienempi kynnys lähteä tekemään kaikkia erilaisia ruokajuttuja kuin aiemmin. Tuskin minä aiemmin olisin esimerkiksi alkanut tekemään pastaa tai jäätelöä käsin, ilman koneita tai vempeleitä - nyt tein niitä molempia yhden viikonlopun aikana ihan onnistunein tuloksin. :)
Jäätelöä mie aloin valmistamaan tällä ohjeella, pitäytyen ensimmäisellä kerralla ihan tavan vaniljajäätelössä. Aloitin tekemisen vasta myöhään illalla, joten yöllä herätyskello soi parin tunnin välein herättäen minut sekoittamaan jäätelöä niin ettei se jämähdä vaan massasta tulee oikeanlaista. Jäätelön kaveriksi tein Putous-katsomoon myös suklaafondantia Gordon Ramsayn ohjeella (liian pitkä paistoaika), appelsiinisiirappia ja kandeerattuja appelsiininkuoria. Tuo appelsiinisiirappi toimii muuten hyvin Russian Earl Grey -teen makeuttajana, jos sellaista kaipaa.
Pastaa pyörittelin sunnuntaina. Taikinassa käytin öljyn sijaan pestoa, joka toi siihen hieman erilaista makua ja vihertävän kellertävän värin. Pakko sanoa, että tuo syksyllä ostamani pulikka on ollut kyllä yksi paras keittiöostoksista ikinä! Pastataikinakin nöyrtyi suht helposti tuon alla ja taikinasta sai helposti tasaisen paksuista ja tarpeeksi ohutta.
Raviolit täytin jauhelihalla, jonka maustoin yrteillä ja pestolla ja sekoitin tuorejuustoon. Juustoa vielä päälle!
Nyt kun osaa näistäkin asioista perusteet niin on helppo lähteä soveltamaan. Seuraavaksi pitää varmaan kokeilla rommirusina-, irish coffee- tai mustikkajäätelö ja punajuuripasta....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti