maanantai 3. helmikuuta 2014

Leivoksia Prinsessa Ruususelle

Lyömätön makuyhdistelmä - omenaa, kanelia ja raparperia ja itsetehtyä vaniljajäätelöä.
Viime viikolla bongasin Pinterestistä ruusuomenapiirakan - käytännössä siis tuunatun perinteisen omppupiirakan, jossa omenat eivät olleet paloina tai vahvempina slaisseina limittäin, vaan ohuet siivut oli taiteiltu piirakan päälle ruusujen muotoon. Piirakka oli niin mielettömän näköinen, että päätin heti viikonloppuna tuota ruusuideaa ja tein eräänlaisia leivoksia.

Leivoksien pohjana, "kuppina" on kauramurotaikinaa, jota maustoin hieman extravaniljalla ja appelsiininkuorella. Täytteenä omenan alla on raparperia, jonka keitin edellispäivänä hilloksi. Hillo maustaa tuorejuusto-rahkasekoitusta, kanelin, kardemumman ja vaniljan kanssa. Saattoi sinne jotain appelsiinistakin hurahtaa joukkoon.

Sitten itse asiaan eli noihin ruusuihin. "Hutki ensin ja tutki sitten" pätee tähän urakkaan hyvin, sillä eri kuvia katsellessani näistä ruusuomenoista tulin valinneeksi vaikeimman tavan toteuttaa ne. Ensi kerralla sitten helpommin.. Kuorin jokatapauksessa omenan niin, että sain aikaan mahdollisimman pitkää suikaletta, ensin vaaka- ja sitten pystysuunnassa. Pehmensin siivuja sokerivedessä keittämällä, jolloin ne taipuivat nätimmin eivätkä hajoilleet niin herkästi. Ja eikuin rullailemaan! Vinkkinä sellainen, ettei kannata ryhtyä tähän hommaan valmiiksi väsyneenä :D Meinasi usko loppua ensin jo murotaikinan kohdalla, näistä ruusuista puhumattakaan...

 

Vielä hienommin toteutettuna ja kenties ripauksella punaista elintarvikeväriä mie näkisin nämä leivokset jossain pikkuprinsessojen (tai miksei isompienkin) syntymäpäiväkutsuilla, kaiken muun hempeän ja vaaleanpunaisen joukossa :)


PS. Peukku bloggerille kuvanlaadusta.

1 kommentti: