maanantai 27. tammikuuta 2014

How to prepare tasty French Onion Soup

Viime viikko tuntui hirveän pitkältä.. tai sanotaanko, että koulupäivät tuntui pitkiltä. Tulin laskeneeksi, että vajaan 40h tuntimäärällä me oltiin koulussa yhtä paljon, kuin keskivertotyöläinen työpöydän ääressä. Esimerkiksi keskiviikkona hengitimme Sakkyn huoneilmaa klo 9-18 välisen ajan.... 9 tuntia.

Onneksi sentään ei tarvitse tuota tuntimäärää kuluttaa vain penkissä istumalla vaan ihan keittiölläkin. Maanantaina pakkasen vuoksi meidän lihakuorma oli hieman myöhässä ja päästiin aloittamaan sisäfileiden käsittely aika viime tingassa. Liha ei ehtinyt marinoitua ihan niin kauan, kuin olisin toivonut, mutta hyviä makuja saatiin esille silti. Can't go wrong with fresh herbs...


Jäätelöä! Tästä inspiroituneena tein jätskiä viikonloppuna myös kotona, siitä myöhemmin.

Perunakroketteja työn alla

Pienestä viivästymisestä huolimatta saatiin ruokaa pannulle ja pöytään ja menu näyttikin meidän ryhmässä seuraavanlaiselta:


Ranskalainen sipulikeitto



Possun sisäfilee, pommes Duchesse aux herbes, Caponata ja béarnaise


Puolukkabrownie, vaniljajäätelö ja kinuskikastike


Näillä eväillä jaksoi hyvin keittiötuntien jälkeen paukuttaa myös salilla kyykkyjä ja maastavetoja! Myöhemmin illalla kävin kaupassa ja huomasin Prisman seinällä viikon tarjoukset. Koska samana päivänä oli aiemmin maisteltu samaa keittoa, oli pakko tarkistaa tämän valmisversionkin sisältö.


Knorr ranskalainen sipulikeitto: paahdettu sipuli 41%, tärkkelys, suola, vehnäjauho, kasvirasva, sokeri, hiivauute, aromi, rypälesokeri, paahdettu ohramallas, valkopippuri, kasviöljy, mausteuute.

Säilytä lihavoidut raaka-aineet, unohda valmiskeittopaketti kauppaan ja noudata seuraavaa:

Kokkiopiskelijat ranskalainen sipulikeitto: sipulia, valkosipulia, voita, valkoviiniä, bouillonia, timjamia, rakuunaa, suolaa, pippuria, lisäksi: paahdettuja leipäkolmioita, juustoraastetta.

;) Bon Appétit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti