maanantai 2. joulukuuta 2013

Pullat Dallasista

Sen jälkeen, kun oli perjantaina tehnyt 14-tuntisen työpäivän ja ollut jaloillaan lähes saman ajan, tuntui lauantaina, että jotain extrahyvää olisi tämmöisestä uurastuksesta saatava. Miehän rentoudun keittiössä hääräämällä, erityisesti leipomalla, eli leivoin pikkutaikinan pullaa. 

Sen jälkeen kun olen saanut korvapuustit maistumaan hyviksi, olen huomioinut V:n ohimennen mainitseman asian dallaspullista, siitä miten ne on suurinpiirtein hänen lempipulliaan. Joskus aikoja sitten olin yrittänyt tehdä niitä, mutta tulos ei ainakaan itselleni maistunut vaniljarahkapullaa kummemmalta. Pari viikkoa sitten leipasin pullataikinan ja ostin vaniljakreemijauheen ihan vaan näitä pullia varten. Tuolloin käyttämäni ohje ei osunut ihan nappiin, mutta nyt lauantaina kokeilemani täyte osui jo melko lähelle. Vielä on viilailtavaa (myös pullien ulkonäössä), mutta ollaan jo pikkusen lähempänä.


Sinnepäin-oleva-dallaspullatäyte 

20g voita
1/3 dl vaniljakreemijauhetta
100 g rahkaa
1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
pari tippaa vanilja-aromia

Sulata voi ja sekoita siihen vaniljakreemijauhe. Lisää rahka ja sokerit ja levitä täyte taikinalevylle. Säästä n. 1/4 täytteestä pullien kierteen päälle pursotettavaksi.

Ohjeesta riittää noin puolikkaaseen pikkutaikinaan (2,5dl), mutta ainakin itse teen ensi kerralla täytettä hieman enemmän - sitä saa olla runsaasti!




2 kommenttia:

  1. missä piparitalo viipyilee?

    VastaaPoista
  2. Vielä kokoamattomana ja koristelemattomana keittiön pöydällä - huomenna aletaan menettämään hermoja sen kanssa! :D

    VastaaPoista