"Kaki, persimoni tai sharon muistuttaa ulkonäöltään hieman tomaattia. Sen tyvipäässä on neljä suurta, kuivaa vihertävän harmaanruskeaa lehteä. Kuori on sileä ja kiiltävä, aluksi keltainen, mutta muuttuu hedelmän kypsyessä punertavaksi. Kypsän hedelmän maku on makea ja hapoton ja muistuttaa hieman luumua.
Kaki nautitaan kypsänä ja kylmänä, jolloin pehmeä hyytelömäinen hedelmäliha on makeimmillaan. Sen voi syödä kuorittuna kuin omenan tai halkaistuna kovertaa suoraan puolikkaista. Hedelmälihan voi kuitenkin soseuttaa vaikkapa jälkiruokien kastikkeeksi."
Tuommosia mie siis nappasin tänään kauppareissulla mukaani (maksoin tietysti). Aiemmin en ollut koko hedelmää maistanut ja nimen (persimon) sekä ulkonäön puolesta ajattelin, että maku voisi olla jotain persikkaa tai nektariinia muistuttavaa.
Vuan olinpa väärässä. Tämä tuoksui vesimelonilta ja maistui heikosti luumulle ja miedolle päärynälle. Maku oli hyvä, mutta melko pliisu. Hyvin kuitenkin uppoaa esimerkiksi rahkan tai jogurtin kanssa :)
Finelin sivuilta näkee persimonin tarkemmat ravintoarvot, jos osaa päätellä onko esimerkiksi 161 mg / 100 g kaliumia paljon vai vähän. Tai sitten voi olla välittämättä ja syö vain, jos on hyvää.
Ps. Tänään oli ensimmäinen työssäoppimispäivä Savo Cateringilla ja pääsin tekemään elävän ravinnon kakun. Vaikka olenkin lukenut raakaravinnosta jonkun verran, en oikeastaan ikinä ollut valmistanut mitään tällaista. Kerta se on ensimmäinenkin!

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti