Tämän viikon maanantaiaamu pärähti käyntiin skumppalasilla, kun tunnin aiheena olivat miedot alkoholijuomat ja tarkastelussa (miedot) viinit. Kuivahko cava ei oikein uponnut....
Samankaltainen meno jatkui keskiviikkona, mutta siirryimme alkoholipitoisuuksissa noin kymmenestä noin kahteenkymmeneen. Kuka olisi arvannut, että madeira voi maistua hyvältä? Tai sherry? (tuli heti Frasierin ja Nilesin sherrysnobailut mieleen) Tai vermutti? Minä ää-apua-ne-tarjoaa-viiniä-en-halua-kiitosnytkumminkin-minne-mä-tän-lasin-piilotan-kun-en-tykkää-ollenkaan jopa totesin, että edellämainitut tuotteet olivat hyvänmakuisia - erityisesti Santa Luzia, joka oli todella rusinainen ja ihanan makea. Välittömästi mietin, että sitä pitää joskus kokeilla esimerkiksi kermavaahtoon tai muuten johonkin jälkiruokaan.
Tiistaina oli aika taas kokkailla pienryhmissä. Eikun kilo naudan tummaa tummaa ulkofilettä leikkuulaudalle, kalvot pois ja nuijien. Kaverina itsetehyt ranskalaiset ja omavalintainen kasvislisäke ja maustevoi. Vaikka kuinka nuijin pihvejä ohuiksi ja ohuita ne olivatkin ennen pannulle menoa, ne kitsahtivat melkoisesti. Aiemmin kotona tehdessä ei kyllä tuollaista kutistumista ole ollut havaittavissa.. Ensi kerralla olen kuitenkin viisaampi ja, varmuuden vuoksi, tiedän nuijia lihan paperinohueksi.
Alkuruoaksi meidän ryhmällä oli kreikkalainen salaatti, jälkkäriksi crème brûlée - olipa muuten eka kerta elämässä kuin söin hyvää crème brûléeta, aiemmin en ole siitä juurikaan välittänyt. Tätä olisi mennyt enemmänkin kuin tuo yksi annos, niin samettista ja tasaista se oli!
Keskiviikkona saatiin harjoitella integrointia varten ja meidän ryhmä pärjäsi kyllä kokonaisuudessaan hyvin. Toivotaan vain että varsinainen h-hetkikin menee samalla meiningillä, niin saadaan tämä syksy kunnialla pakettiin : )
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti