Lettuja! |
Syysloma oli ja meni. Ennen syyslomaa tehtiin vähän laadukkaampi ateria ikään kuin syyskauden päättäjäisiksi (tämä syksy on muuten mennyt lentäen ohi!) Menu toteutettiin muutaman hengen ryhmissä. Lautasella oli katkarapuveloutéekeitto, leikkeet porsaan ulkofileestä punaviinikastikkeella ja vapaavalintainen jälkiruoka, meidän ryhmässä mamman marjapiirakka (josta tapani mukaan unohdin ottaa kuvan kun oli niin kiire päästä maistamaan).
Halusin itse tehdä veloutéekeiton, sillä en ollut tyytyväinen edelliseen yritykseen savuporo-aurajuustokeiton kanssa. Aurajuusto ei oikein meinannut sulaa kunnolla ja unohdin suurustaa hieman liruksi jääneen keiton. Tämä katkarapukeitto onnistui kuitenkin hyvin ja valikoitui jopa parin viikon päähän integrointitehtävässä suoritettavaksi.
Loman vietin pohjoisessa. Ruokaa tuli tehtyä aika vähän, lihapullia tomattikastikkeella muun muassa, leivottua sentään hieman enemmän. Lättyjä, leipää (gluteeniton ja normi), pullaa..... Vaniljakastiketta taisin tehdä toista tai kolmatta kertaa elämässäni, omppupiirakan kylkeen.
Pullaa tuli leivottua tosiaan pariin otteeseen ja jos aiemmin en ole noin suurta kontrastia huomannut kuiva- ja tuorehiivan käytössä niin nyt tuli sekin huomattua. Tuorehiivalla tehyistä pullista tuli kuohkeita ja taikina turposi...noh, kuin pullataikina, moninkertaiseksi. Kuivahiivapullat sen sijaan eivät juurikaan kohonneet missään vaiheessa. Epäilen kyllä, että käyttämäni hiiva oli ehkä jo parhaat päivänsä nähnyt, kyllä nuo on sentään ennen jonkun verran ees kohonneet.. Maku oli kuitenkin onneksi hyvä, karamellisen kanelimainen, vaikka rakenne olikin hieman liian tiivis. Kokeilin hieman erilaista muotoilumallia, ei tosin mennyt tämäkään ihan kuin Strömsössä.... :D
Miksi tasalaatuisten korvapuustien teko on niin vaikeaa? |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti