sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Viikko 43 ja arkiruoan puolesta


Ensimmäinen viikko syysloman jälkeen oli, no, aika brutaali. Lapin pikkupakkasen ja lumen keskeltä savonmualle vesisateeseen ja Hai-saappaisiin, flunssa-aalto, tiistain maratonkoulupäivä 8-18 ja integrointiraportin palautus, let's say it is a hell of a way to start a week. 


Onneksi on keittiötunnit!




Kuva-arvoitus: Mitä on ylläolevassa kuvassa?

***












*rumpujen pärinää*















***


No tätä.


Maksalaatikkoa - rusinoilla, kiitos.

(Gordon Ramsay saattaisi sanoa taas muutaman valitun sanan tästä ruokalajista.....)

Tällä viikolla jonkin sortin teemana taisi olla maksa ja aikaa vievät ruoat - useamman sapuskan valmistus aloitettiin jo tiistaina ja keskiviikkona tehtiin loppuun. Mie pääsin tekemään maksalaatikkoa parin kanssa ja yllätyin siitä miten helppoa se oli. Ei kovin viehättävää, mutta helppoa (joskin olin taas kärsimätön riisipuuron kanssa ja onnistuin keittömään sillä myös hellan, hups) ja lopputulos oli maukas. Parempaa kuin äitien tekemä! :) Maksaruuista kokeiltiin myös jauhemaksapihvejä ja nekin olivat todella onnistuneita. Muutakin ruokaa tietysti oli myös tällä viikolla, mm. kaalilaatikkoa, lohiperhosia ja lasagnea...


.....jälkkäreitä unohtamatta; mustikkakukkoa vaniljakastikkeella tiistaina, keskiviikkona pannacottaa ja brownieta mansikkakastikkeella.


Koska maksalaatikon valmistus oli jaettu kahdelle päivälle eikä toisena päivänä jäänyt juuri muuta tekemistä kuin paistaminen, saimme tehtäväksi tuulihattujen valmistuksen. Molemmat tekivät omat massat ja pursottivat hatut, jotka täytettiin kylmäsavulohitartarilla. Tuulihattuja tein itse toista kertaa - oikealla ovat muutama viikko takaperin illanistujaisiin valmistamani savukinkku-yrtti-tuorejuustolla täytetyt tuulihatut. Sekä koulu- että kotiversiot menivät hyvin kaupaksi!


Yhteenvetona viime viikon kokkailuista voisi sanoa, että kotiruoka on kyllä kaikesta hypetyksestä huolimatta yhä liian aliarvostettua. Pitkään muhinut kaalilaatikko tai lasagne, vastapaistettu leipä - voiko oikeasti paremmaksi mennä? Mie ainakin päätin, että mahdollisuuksien mukaan meille ei enää osteta einesmaksalaatikkoa tai karjalanpiirakoita. Kyllähän niiden valmistus vie aikaa, mutta lopputulos palkitsee. Sitäpaitsi mie tykkään itse ainakin viettää aikaa keittiössä. Mitä aikaavievämpi ja enempi tiskiä aiheuttava ruokalaji, sen parempi ;)

Ainiin. Kotonakin oli pakko saada jotain maksaruokaa ja meillä syötiin tänään jauhemaksapihvejä, hunajajuureksia ja kotimetsän puolukoita. (Allekirjoittanut oli liian nälkäinen odottaakseen muusiperunoiden kiehumista, joten valmistunut perunasose piti nauttia "jälkiruoaksi"....)  


Kaikenkaikkiaan,
ihanaa suomalaista perusruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti