Mie oon aina ollut toivoton kalakokki. Lähinnä siksi, että sanat fileointi ja perkaus on aikalailla aiheuttaneet mulle kylmänväreitä. Siksi päätinkin nyt kerrankin opetella kalankäsittelyn ja oon rohkeasti tarttunut filerointiveitseen koululla aina kun siihen on ollut mahdollisuus. Ensiksi veitset olivat vaan hemmetin tylsiä ja luulin jo, ettei minusta koskaan ole tähän..... Veitsi teroitettiin ja johan onnistui.
Ehkä mie osaankin!
Nyt tässä jaksossa ollaan koululla tehty monenlaisia kalaruokia eri kaloista eri menetelmin. On ollut siikaa, kuhaa, madetta, kirjolohta ja haukea, on paahdettu, ajettu murekkeeksi, savustettu, höyrytetty ja hiillostettu. Muun muassa. Näitä mie oon tehnyt:
Paahdettua siikaa, kalamureke, perunagratiini, voi-valkoviinikastike ja parsaa |
Kuha-kylmäsavulohirullat, pinaatti-yrtti-duchesse, caponata ja katkarapukastike |
Haukitimbaalit |
Savusiikasalaatti * |
Kun hiihtoloma starttaa niin on aikomus harjoitella tuota kalankäsittelyä lisää. Toistaseksi tuo onnistumisprosentti 100% hyvien fileiden saamisessa on todettu vain siian kohdalla, hieman jännittää miten kovempiruotoisten kalojen kohdalla käy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti