Kun keittiötä on 4 x 5h viikossa, huomaa, että ruokakuvia alkaa koneelle kertyä julkaisemattomina aika paljon. Aika ei vain riitä kertomaan joka kerrasta erikseen, joten tässä viimeaikaisia kuvia ja hieman sitä, mitä on tullut opittua.
Erilaisia salaatteja ja valmistustekniikoita: savustusta, paahtamista, kalttausta, marinointia... Myös esillepanoon on alettu kiinnittää enemmän huomiota.
Kokonaisen broilerin käsittelyä ja paloittelua rintafileisiin, koipireisiin, koipiin, nuijiin, wingseihin... Marinointia, maun ottamista ja liemien keittämistä. Ihan huippua että pääsee tekemään näin alusta asti kaikkea - onpas kiva puljongin sijasta ottaa pakkasesta HOK13Y:n valmistama liemi ja hyödyntää se esimerkiksi risottoon.
Erilaisia keittoja ja harvemmin käytössä olleita raaka-aineita, maa-artisokkaa (nam) ja kurpitsaa (nam)...
Borssia |
Kurpitsakeittoa ja maitovaahto * |
Lohitartar ja maa-artisokkakeitto * |
Lihaa eri muodoissa, leivitettyinä, leikkeinä, pariloituna, lihakääryleinä, vartaissa, ribsejä, kebakoita, bolognesea, höystöjä ja erilaisin lisukkein punajuuriohrattoa, uunijuureksia, perunagratiinia, chipsejä, ratatouillea, itsetehtyä pastaa, risottoja, caponataa, muhennoksia.
Nyt meillä on ollut vapaammat kädet jälkiruokien suhteen, mikä on näkynyt erilaisten juustokakkujen ja suklaajälkkäreiden suosion kasvuna. Minun lemppari on ehdottomasti ollut tuo yhden kuvan vadelmajuustokakkubrownie. Yleensä suklaajälkkärit ei ole mun top 10-listalla, mutta tuo brownie on kyllä kiilannut kovasti kärkeen. Ohjeen kaivoin netistä ja sitä pitää päästä testaamaan heti, kun syöjiä on enemmän kuin vaan me tämän talouden kaksi. (Lähinnä pelottaa se, että tuo brownie oli oikeasti niin hyvää että koko satsi saattaisikin kadota meidän napoihin ihan helposti...)
Raikas sitruunakakku * |
Hedelmiä sabayonkastikkeessa ** |
* Pics by Juuso Mononen
** Pics by Jenni Hovatov
** Pics by Jenni Hovatov
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti