Viime viikolla meille jäi Taitaja -kisojen takia jäljelle vain kaksi keittiöpäivää tavallisen neljän sijasta. Nämä kaksi päivää hyödynnettiin sitten muun muassa sisäelinten käsittelyyn, kun leikkuulaudalle pääsi maksaa, munuaisia ja kieltä. Vaikka sisäelimet ovatkin nykyään vähemmän käytössä olevia raaka-aineita ammattikeittiöissä, on minusta tärkeää ja eräänlaista kokin perustietoutta opetella niiden valmistustavat. Maksan käyttö ruoanlaitossa ei nyt ole rakettitiedettä, mutta enpä olisi viikko takaperin vielä tiennyt, miten munuaisia tulee käsitellä, että niistä saa syötävää aikaiseksi. :D
Sillä aikaa, kun mie käytin aikani seuraavan keittiöpäivän esivalmisteluun, muut väsäsi meille alkuruoaksi Caesarsalaattia ruiskrutongeilla, possun kyljyksiä curry-/tomaattikastikkeella ja röstiperunoilla ja omenavohveleita mascarponevaahdolla.
Seuraavana päivänä syötiinkin sitten alkuun blinejä ja pääruualla mm. pariloitua maksaa, duchesseperunoita, krokettiperunoita, munuaishöystöä, kielihöystöä, verilettuja ja erilaisia Béchamel -johdannaiskastikkeita. En voi sanoa, että minusta munuaisruokien ylintä ystävää olisi tullut nyt tämän kerran jälkeen, mutta kaikkea pitää maistaa. Naudan kieli oli ihan yhtä mureaa kuin poronkin ja sitä voisi valmistaa joskus kotonakin, nyt kun tietää miten ;)
Ensi kerralla jotain yrttiä sekaan väriä ja makua tuomaan! |
Onneksi jälkiruoalle on oma maha - mustikkapiiras, itsetehtyä vaniljajäätelöä ja tyrnikastiketta |
Aika samanlaisilla teemoilla jatketaan tälläkin viikolla - jäätelöä, perunaa ja ruoanlaittoa alusta asti.... Siispä to be continued!
Heippa! Poronvasanmaksa on herkullista ja siihen sipulikermakastiketta ja muusia,puolukkasosetta.Mikäpä sen parempaa!!!
VastaaPoista..tai poron kieli, slurps :P
VastaaPoista