Viime viikko taisi olla sellainen possua ainakin kolmella eri tapaa -viikko. Kaikki taisi lähteä liikkeelle lauantaina, kun raahasin kotiin Prisman tarjouksesta porsaan ulkofilettä hintaan 4,90e/kg. Ihan pakko oli tarkistaa halvimman jauhelihan kilohinta, joka oli 6,13e/kg. Opiskelijatkin voivat siis syödä hyvin! Lautaselle sunnuntaina päätyivät nimittäin lehtipihvin lisäksi rosmariiniperunat ja hunajaiset paahdetut juurekset, kevyesti karamellisoitua sipulia ja punaviinikastiketta. Kallein asia taisi olla tuo liha, juurekset, peruna ja sipuli kun ovat halpoja ja punaviiniä sekä kuivayrttejä löytyi vielä kaapista.
Possuteema jatkui tiistaina, kun kävimme yhden kurssin puitteissa aamupalalla Dos Amigoksessa ja tottakai hotelliaamupalaan kuuluu PEKONI!!! (kaiken tuon rehun alla...) Aamupala oli suhteellisen kattava ja pientä luksusta arjen keskelle toi tarjonnasta löytynyt brie, savujuusto ja äklönmakea suklaaleivos. Leivät olivat kanssa hyviä, tosin croissanteista en tykkää vieläkään. Ehkä pitäisi suosiolla jo luovuttaa niiden suhteen.
Keskiviikkona koulussa kokkailtiin kertausmeiningeissä: Wieninleikkeitä, metsästäjänleikkeitä, savulohimousseleipiä, punajuuririsottoa, stroganoffia..... Itse tein naudan takuumureasta chevrellä ja paprika-sipulilla täytettyjä lihakääryleitä, jotka haudutettiin pikaisen pinnat kiinni-operaation jälkeen uunissa juuresten kanssa liemessä, joka hyödynnettiin kastikkeen tekoon. Muuten olin tyytyväinen päivään ja ruoka onnistui hyvin, mutta miljoonista tarkistuksista huolimatta yhteen rullaan oli jäänyt coktailtikku, jolla rullat oli laitettu kiinni. Onneksi tästä mokasta jäi mieleen sellainen niksi, ettei enää koskaan tule yksikään kiinnitystikku jäämään minun tekemään ruokaan! ;)
Jälkkäriksi oli churroja ja pipareita. Churroja olin syönyt kerran aiemmin AMK:n Gastronomy in different food cultures -kurssilla eivätkä ne vieläkään onnistuneet ihastuttamaan minua. Sama homma kuin croissanttien kanssa.... Piparit sen sijaan olivat hyviä, joskin jälkkärinä parempaa menekkiä olisi monen mielestä tehnyt pelkkä raaka piparitaikina. Itse tykkään molemmista :)
![]() |
1. Savulohimousseleivät siianmädillä 2. Wieninleikkeitä 3. Lihakääryleet jossain yrttien alla uuniin menossa 4. Churrot 5. Äijämäisen värinen punajuuririsotto |
Possulla jatkui vielä perjantaina, kun töissä korkattiin (pikku)joulukausi alkaneeksi jouluruoilla - laatikoita, kinkkua, rosollia.... Itselle ei kyllä vielä oikein nuo lämpimät jouluruoat ainakaan maistuneet, sillä vielä on kuukausi aikaa kyllästyä jouluruokiin ennen varsinaista aattoa....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti