Korvapuustifanina en voinut olla kokeilematta näitä Kakkukatrin kanelikierteitä. Mielestäni sokerin, kanelin ja voin yhdistämisessä ei vain voi mennä pieleen... itse tuplasin onnistumismahdollisuudet käyttämällä tavallisen sokerin sijasta fariinisokeria ja lisäämällä kanelin määrää.
Niin veikeän näköisiä :) |
Pannukakkuja en tehnyt Kakkukatrin ohjeen mukaan, vaan nappasin täältä yhen toisen ohjeen rungoksi. Mie oon nyt niin inspiroitunut näistä kananmunattomista ohjeista että oli pakko kokeilla heti! Muokkasin alkuperäistä ohjetta seuraavasti:
Omppupancakesit n. 16 kpl
2 dl maitoa
1 tl sokeria
1 omena (soseutettuna)
1 dl kaurajauhoja
0, 5 dl vehnälesettä
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 rkl öljyä
Ainekset sekoitetaan ja paistellaan paksuja lettusia miedolla lämmöllä voissa.
Kanelikierteitä tehdessä kierre pursotetaan paistamattoman pancaken pinnalle, kun taikina alkaa kuplia. Näin se ehtii asettua hetken ennen pannukakun kääntämistä ja paistamista. Näistä pannukakuista tuli todella makeita ja ensi kerralla tiedänkin tehdä pursotinpussiin paljon pienemmän reiän, jotta kierteestä tulee ohuempaa ja makeutta näin ollen vähemmän. Kakkukatrin kanelikierreohjeesta noin kolmasosa riitti tälle lettumäärälle.
ihania herkkuja ,mutta en saa syödä
VastaaPoistaOnnistuu gluteenittomastikin ;)
VastaaPoista