torstai 9. tammikuuta 2014

Back to school

Jos ei oteta sitä huomioon, että henkisesti olen vielä Lapin maakunnan rajojen sisäpuolella enkä sumuisessa Kuopiossa, niin tuntui ihan mukavalta palata koulun "penkille", keittiötunneille siis. Tänään alkoi lounasruokien valmistus ja me otettiinkin ihan kunnon aloitus käsittelemällä kokonaisia kaloja.

Minulle kalojen käsittely on vielä tällä hetkellä yhtä painajaista :D VAIKKA kovasti haluankin oppia hyväksi fileeraajaksi. Harjoitus tekee mestarin ja tässä on vielä monta kalasoppaa keitettävänä ja filettä paistettavana, että fileeraus tulee onnistumaan. Lähinnä lohta ja siikaa olen aiemmin fileoinut, tänään käsittelyyn pääsi ensimmäistä kertaa made! Suurta arvostusta tätä kalaa kohtaan ei (taustasta johtuen ehkä) ole ja suurin ennakkoluuloin asetuin tuota järvien pohjakalaa nylkemään. Valmistimme mateesta kalakeiton, hyödyntäen sen ja murekemassaan käytetyn kirjolohen fileointirippeet kalaliemeen, jonka keitimme ennen varsinaisen keiton valmistusta. Oli ihana pitkästä aikaa tehdä ruokaa ihan alusta asti ja hyvää keitosta tulikin :) Pakko myöntää että myös kalan liha oli hyvänmakuista, vaikka niin monen monta vuotta olen madetta ollutkin syömättä...

Madekeitto

Lohimurekepihvit
~ Duchesseperunat
~ Hollandaisekastike
~ Muhennettua pinaattia



Mantelipannacotta

Tämän päivän jäljiltä jäi mieleen kummittelemaan tuo hollandaise, joka maistuu aina. Liian pitkään on pitänyt tehdä Eggs Benedictejä, joskohan sitä tässä lähiaikoina innostuisi......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti